CONTORIZARE EFICIENTĂ

Instalarea de contoare moderne și performante cu citire radio va asigura beneficii solide și constante familiilor din condominiile ce vor beneficia de aceste lucrări: de la eliminarea completă a deranjului și timpului pierdut cu citirea lunară a indecșilor, până la eficientizarea consumului de apă și, prin urmare, la realizarea de economii lunare la întreținere.

Eficientizare consum apă

Viața fiecărei familii este inevitabil legată de asigurarea utilităților de bază, iar apa caldă și apa rece sunt prezente în fiecare cămin. Acestea asigură o viață mai bună, dar generează costuri (financiare sau indirecte, inclusiv pe parte de utilizare judicioasă a resurselor și de protecție a mediului înconjurător).

Societatea noastră nu este un simplu furnizor de echipamente, care le instalează în locuințe și apoi își lasă clienții să se descurce singuri. Dimpotrivă: ne dorim să fim consilierii clienților noștri finali pe parte de eficiență a consumului de apă în așa fel încât aceștia să aibă o viață mai bună cu ajutorul nostru și să facă economii lunare la întreținere.

Iar acest lucru este posibil prin serviciul de eficientizare a consumului de apă: măsurarea corectă a consumurilor de apă rece și de apă caldă și optimizarea acestora prin echipamente moderne și performante, cu citire radio, furnizate de compania franceză „Itron”, liderul mondial al serviciilor de contorizare inteligentă, companie prezentă în peste 100 de țări unde contribuie la optimizarea furnizării și consumului de apă și de energie.

Instalarea de contoare moderne și performante cu citire radio va asigura beneficii solide și constante familiilor din condominiile ce vor beneficia de aceste lucrări: de la eliminarea completă a deranjului și timpului pierdut cu citirea lunară a indecșilor, până la eficientizarea consumului de apă și, prin urmare, la realizarea de economii lunare la întreținere, fără să uităm faptul că monitorizarea online a consumurilor poate ajuta în mod direct la configurarea unui profil de consumator care să ne permită să dăm consumatorilor finali sugestii legate de corelarea optimă dintre gradul de confortul dorit și puterea de cumpărare.

Există două soluții tehnice pe care vi le oferim în cadrul serviciilor noastre:

  • Citirea radio a indecșilor în sistem walk-by, în aceeași zi în care operatorul serviciului public (de apă-canalizare pentru apa rece și, respectiv, de termoficare pentru apa caldă furnizată în sistem centralizat) citește contorul de branșament;
  • Extragerea indecșilor de consum aproape simultan cu momentul în care operatorul serviciului public face citirea contorului de branșament și transmiterea acestora prin GPRS la server-ul nostru.

Avantaje pentru locatari

Fără certuri cu vecinii! Citirea contoarelor se face simultan pentru toate apartamentele, deci se elimină complet posibilitatea unor neconcordanțe de repartizare a costurilor din cauza autocitirilor eronate transmise de unii locatari sau a indecșilor citiți în zile diferite.

Fără deranj sau timp pierdut cu citirea lunară a indecșilor:Nu vă mai deranjează nimeni: citirea contoarelor se face din fața imobilului, simultan pentru toate apartamentele, cu echipamente moderne și fiabile.

Economii la întreținere lună de lună:Veți evita în fiecare lună costuri suplimentare datorită corelării cât mai apropiate a consumurilor individuale de apă rece cu cel înregistrat de contorul de la scara blocului. Vechile neînchideri de bilanț, ce cauzează tensiuni și conflicte între vecini, sau între locatari și asociație, sunt reduse la minim.

Monitorizarea online a consumului de apă:Vă anunțăm, la cerere, dacă se înregistrează consumuri anormale în anumite intervale de timp, sau în mod repetat, ca să evitați risipa de apă.

Identificarea din timp a problemelor la instalația de apă din apartament:Echipamentele de ultimă generație identifică în timp util pierderile pe care le puteți avea în apartament.

Avantaje pentru asociația de proprietari

Fără conflicte între locatari și asociație sau intre locatari ! Se elimină complet tensiunile dintre locatari cauzate de valorile mari ale neânchiderilor de bilanț: citirea se face radio, în aceeași zi în care operatorul de apă-canalizare citește contorul de branșament.

Asociația câștigă timp:Reprezentanții asociației economisesc timp prețios: se elimină complet corvoada reprezentata de colectarea autocitirilor indecșilor individuali și transmiterea acestora mai departe.

Asociația poate actiona din timp contra pierderilor de după branșament:Echipamentele din apartamente permit identificarea concretă a pierderilor ce pot apărea la instalațiile interioare de apă: asociația are posibilitatea să acționeze din timp și să limiteze eventualele efecte negative ale stării tehnice precare a instalațiilor de după contorul de branșament, în condițiile în care, în general, acestea nu au fost niciodată înlocuite după darea în folosință a blocului.

Se elimină complet posibilitatea fraudării contoarelor: Sigiliul electronic permite identificarea clară a cazurilor în care s-a acționat sau s-a încercat acționarea asupra apometrului, în sensul fraudării functionării acestuia.